mandag 31. desember 2012

''Måtte dine problemer vare like lenge som dine nyttårsforsetter!''


Ønsker alle et godt og fredfylt nytt år! 
Måtte 2013 by på gleder, opplevelser
smil, latter, gode ord, samhold og kjærlighet!

Livet byr på mere spenning,
fart og fest og mang en vending.
Her er dagen, her er året!
Pakk det opp og sett av gårde!
                                        Kjerstin Aune


Her i huset har vi mye å glede oss til i året som kommer!
 kjærestetur til London, 
familiehelg på SPAhotell
mor og far flytter inn i nytt hus,
jeg blir (forhåpentligvis) ferdig utdannet sykepleier.
Resten får vi ta som det kommer!

Har du planer for det nye året? 

klem



søndag 30. desember 2012

Om å gjøre ferdig ...

Jeg er ekstremt dårlig til å gjøre ferdig. 
Derimot er jeg en mester i å begynne. 
VMgenseren som mangler en arm blir nok liggende til neste VM
 (i Norge vel å merke).
 Votten som mangler en make forblir singel 
så lenge det ikke er mulig
 å pare den med en sokk uten hæl. 
Den populære skappelgenseren 
er nok ikke særlig IN når jeg er ferdig med den. 


Jeg skal bare... 

begynne på noe annet

Først.

lørdag 29. desember 2012

Høstlig romjul

Ute uler vinden, regnet pisker mot ruten, nissene har flyttet tilbake til loftet mens juletreet og adventsstjerna får være fremme litt til. I dette mørke høstværet må vi ta godt vare på alt som kan gi lys og varme! I jula har vi fartet rundt til venner og familie, jeg har derfor ikke hatt tid til å rydde på plass julegavene jeg fikk. Men i dag har jeg kost meg med levende lys og gløgg mens jeg ryddet vekk julepynt og satte frem nye skatter.


 Kjøkkenhåndkle og hjemmelagde 
telysholdere fra vedsidenav


Lyshus fra en god venninne



Barfotapute fra mor&far



fredag 28. desember 2012

Vi hekler våre lykter når det mørkner

Inspirert av en julegave jeg fikk av min svigerinne har jeg heklet 
noen lyslykter, og flere skal det bli. 
Dette var veldig enkelt og fort gjort :) 
Perfekte å gi bort i gaver eller pynte med hjemme!


Lilla med forskjellige mønster

Hvite med halmstrå som bånd

Disse hvite skal mor bruke til å ha tulipaner i når
 hun skal dekke bordet til fest i morgen!

Oppskrift
Lag 4 luftmasker, ta sammen til en ring med en kjedemaske.
Begynn hver omgang med 2 luftmasker, avslutt hver omgang med en kjedemaske.
Runde 1: Lag 11 staver i ringen (12 med de 2 luftmaskene).
Runde 2: Hekle 2 staver i hver maske du laget i runde 1 (= 24)
Runde 3: Hekle 1 stav i hver maske du lagde i runde 2.
Fortsett med runde 3 til du  oppnår ønsket lengde.

Glass: Du kan bruke akkurat hvilket glass du vil. Her har jeg brukt ''hapå''-glass og ''sildeglass''. Hvis du skal bruke større glass (feks. Norgeglass) kan du øke ved å hekle runde 2 to ganger.

Garn: Du kan bruke det garnet du vil. Her har jeg brukt sparkjøpgarn. Utrolig godt å hekle med, sterkt, fint, mykt og ikke minst billig!

Bare spør hvis du lurer på noe :) Lykke til!


torsdag 27. desember 2012

Babystrikk

Mitt siste strikkeprosjekt var en Setesdaljakke str. 3 mnd. Det var første gang jeg prøvde å klippe opp for og så strikke kant så jeg valgte derfor og strikke i en liten størrelse.  Jakken er strikket med ''rund sal'' og ser derfor noe merkelig ut over armene/skuldrene men er veldig fin på. 


søndag 23. desember 2012

Jul hos mor og far

Selv om jeg er (over gjennomsnittet) opptatt av tradisjoner, pynter jeg ikke veldig tradisjonelt hjemme hos meg selv. Derfor er det veldig kjekt når mor år etter år tar frem den gamle julepynten - det gir meg julestemning. Neste år feires jul i mor og far sitt nye hus, da må nissene, englene og julekrybben plasseres andre steder men jeg tror og håper det blir like stemningsfylt og fint!





Juletreet er pyntet med gammel og ny, kjøpt og hjemmelaget julepynt. Den røde julekulen med grønt glitter har jeg eller min bror laget og henger fremme hvert år. Julestrømpene er ikke store men var likevel et stort høydepunkt da vi var mindre, natt til første juledag kom nissen og stappet strømpene fulle av snop. Av en eller annen grunn er det slutt på det nå. Mor nevnte noe om at vi var blitt for gamle (!?) selv tror jeg det ble for travelt for nissen å komme tilbake til Kvitsøy etter å ha vært her natt til julaften. Mor prøvde å bytte ut adventsstjerna i år med en lilla pappstjerne - noe som ikke ble særlig godt mottatt i heimen! Vi liker best den gamle, som vi har hatt i alle år, alt må være som før!




God Jul


Heller ikke i år har jeg laget julekort men det betyr jo ikke at jeg ikke vil ønske alle jeg kjenner (og ikke kjenner) en gledelig jul og et godt nytt år! Måtte det nye året by på mange gleder og opplevelser! Selv har jeg mye og se frem til i 2013. Blant annet blir jeg (forhåpentligvis) ferdig utdannet sykepleier og starter i jobb etter sommeren. Jeg gleder meg også veldig til familien skal feire far sin 50 års dag på SPAhotell i mars! Ellers skal vi fylle året med hverdagsgleder, familie og venner
Dette er katten vår House - oppkalt etter Dr.House. 



torsdag 20. desember 2012

ØNSKELISTE fra hviit.no

Søndag er fjerde og siste søndag i advent men også siste mulighet til å vinne noe du ønsker deg hos  hviit.no. Hvis du vil være med i trekningen kan du se hva du må gjøre her 

 min ønskeliste 

1. Mugtail - elg
2. Pute - playing wolfs
3. Mugtail - hare
4. Putetrekk - branch
5. Telyslykt - stjerne
6. Sengetøy - voksen - dådyr
7. Kjøkkenhåndkle - glatt

søndag 16. desember 2012

- Og vi har pynta tre.



Nå sett vi oss å kvile, og puste på ei stund. 


Avsluttet en kjekk jobbehelg med å pynte juletreet! Synes egentlig det er litt tidlig men siden vi skal være ''på rek'' hele jula er det kjekt å kunne nyte det vakre synet i uka før! I fjor var julen lilla her i huset - i år har jeg kun pyntet med sølv og hvitt! Er veldig fornøyd med treet og jeg håper det holder seg fint lenge :)

Hu er så fin den stjerna, hu blunke - kan du sjå?

Juletrefoten er arvegods og jeg digger den! Bare synd den ikke viser noe særlig.


Ellers har jeg siste dag i praksis i morgen og ser frem til juleferie, julemat, julebord, julegaver, julegleder, familiejul og julefamilie! Selskapene starter på fredag og varer helt til neste år! 


Jeg har en veldig god julestemning inni meg, men føler ikke jeg får den helt frem i bildene, legge likevel med et bilde av hvordan treet ble til slutt!

klem



mandag 10. desember 2012

Den grønne stolen

Vi har nettopp pusset opp soverommet og merket fort at vi trengte noe å legge klær på. Jeg så for meg at det hadde vært fint med en hvit gyngestol og begynte å lete på nettet. På finn.no fant jeg den perfekte stolen til den nette sum av 2500 kroner. Jeg sendte link til min mor at jeg ønsket meg en slik og fikk til svar at jeg kunne få den som stod i kjelleren - lik - bare grønn!

 Nå klarer jeg ikke bestemme meg om jeg skal male den hvit eller ikke! Synes den var litt tøff når den var grønn! Hva synes du? :)

DIY - Toalettmappe

Øver meg på å sy i glidelås og her kan dere se resultatet etter første forsøk!

Det var veldig enkelt og jeg gleder meg til å sy flere, små og store i forskjellige farger! Kanskje noen ligger under treet på julaften? :)



onsdag 5. desember 2012

Jul Ute, Jul Inne, Jul i Hjertet, Jul i Sinnet.......

De som kjenner meg vet at jeg elsker jul. 
Juleforberedelser, tradisjoner, familie, god mat, gi gaver(få gaver)glede andre, julestemning, julestjerne, adventsstake, snø.

Hvert år henger jeg opp julenek til fuglene




tirsdag 4. desember 2012

DIY - gryteunderlag

Har laget disse tøffe gryteunderlagene. Det var veldig enkelt men kjekt! Disse er veldig praktiske samtidig som de er tøffe å se på :)


Alt du trenger er en snor/tråd og trekuler! DIY

mandag 3. desember 2012

Bakedag

Hele ettermiddagen/kvelden har gått med til baking! Selv er jeg ikke så glad i julekaker  men jeg elsker å bake (helst pynte) og så er det jo en del av de tradisjonelle forberedelsene til jul! Far har alltid vært den faste kakemannbakeren men krevde nylig (i fjor, forfjor eller året før det) endring av stillingsbeskrivelse, han er nå offisielt kun kakemannspiser. Jeg og mor måtte derfor ta saken i egne hender - noe som ble svært vellykket! 

Oreokonfekt var noe klissete å lage men ble veldig bra! Pyntet dem med hjerter i forskjellige farger!

Oppskrift Oreokonfekt
1 pk Oreokjeks
100g sjokolade

100 g sjokolade

Knus kjeksen til den er som grovt mel, tilsett 100 g smeltet sjokolade (jeg brukte eldorado sin lyse kokesjokolade). Rør sammen til en klissete deig. Trykk deigen i hjerteformer eller rull kuler. La dette stå i fryseren i ca. 30 minutt så konfekten blir hard og kald. Smelt sjokolade (mørk eldorado kokesjokolade) til og dyppe konfekten i. NB! Jo kaldere konfekten er når du dypper den i sjokoladen - jo fortere stivner den!

søndag 2. desember 2012

1. Søndag i Advent

Første søndag i advent er det tenning av julegrana hjemme på øya. Jeg er veldig glad i tradisjoner og dette er noe jeg prøver å få med  meg hvert år. Stemningen var på topp, snø og kaldt vær satte prikken over i'en.

 

Tidligere på dagen fortsatte jeg min jakt på et lerketre. Vi trosset kaldt snøvær, kledde godt på oss og gikk ut på tur. Et av de første trærne vi møtte på var dette:


Et stort lerketre med tusenvis av kongler!


Plukket med meg noen greiner og her er hva jeg brukte de til:



Fant også greiner av bjørk som jeg pyntet litt på!



Håper alle har hatt en finfin første søndag i advent!
Anette 











ØNSKELISTE fra hviit.no


Utfordringen hos hviit.no går ut på å lage en ønskeliste fra nettbutikken. En heldig vinner blir trukket hver søndag i advent! Det var ingen problem å finne noe som jeg kunne putte på ønskelista derfra! Her kan du lese mer om utfordringen - bli med du også! :)

1. Kjøkkenhåndkle Glatt
2. Pute playing wolfs
3. Telyslykt med stjerne
4. Kubbelys branch
5. Pute sheep fjellby
6. Sengtøy voksen dådyr

DIY - Hjertekrans



I år fant jeg ut at jeg skulle lage min egen dørkrans. Har hentet inspirasjon og ideer fra forskjellige kranser jeg har sett i butikker og satt det sammen til min egen! Festet mose til et hjerte og limte deretter på stjerner og kongler med limpistol. Stjernene har jeg dekorert med decoupage og glitterflak. 

lørdag 1. desember 2012

Skattejakt - i snøen

I dag våknet vi til snø og vinter men jeg klager ikke! Ingenting varmer et julehjerte mer enn snø 1 desember. Hele uken har jeg utsatt en etterlengtet tur i skogen for å se etter skatter som kongler, fine greiner, mose o.l. Selv om snøen dekket trær og bakke hadde vi en fin tur og jammen fant jeg noe jeg kunne bruke. 





Var egentlig på jakt etter lerk men tror ikke det finnes på Tasta! Noen som vet hvor jeg kan finne det? :)